QuuxMe is een samenstelling van het Westfriese ‘kuuks’, wat zoiets als raar of vreemd , en mijn voornamen: Miriam en Emma. QuuxMe staat voor wie ik nu ben. In 2015, tijdens een hartoperatie heb ik een herseninfarct gehad. Kunst creëren is een nieuw richtpunt in mijn leven en vult de ruimte in mijn tijd. Van de ontspanning tijdens het maken en de reacties op mijn composities, krijg ik weer positieve energie.


Fotokunst | filter leeg maken

Doordat mijn hersenen minder ruis; indrukken, wegfilteren dan bij een normaal persoon, raakt mijn werkgeheugen snel vol. Door geheugenbeelden te fotograferen kan ik ze digitaliseeren, zodat ik zelf meer denkruimte heb. Voorbeelden van deze persoonlijke beelden zijn te zien als fotokunst.

Tekeningen | rust en richting

Ik maak mijn tekeningen op papier, vanaf 9x9cm (zentangle) tot A2. Ik start vaak intuïtief en mix dan gedachten, referentiebeelden, zentangles en dingen uit mijn omgeving. Hiervoor gebruik ik markers, potloden, pakpapier, alcohol, nagellak, waterverf, inkt, enz.

Stories | delen ervaring en gevoel

Sinds kort merk ik dat het me aanspreekt om taal als expressiemiddel te gebruiken. Door het schrijven kan ik mijn gevoel en ervaringen verwerken in een tekst. Een aantal van deze teksten is onder andere terug te vinden in het boekje: “ Impact van intensive care” van ICCONNECT

Foto van mijn schaduw op een boom, gemaakt in direct negatief