QuuxMe is een samenstelling van het Westfriese kuuks* en mijn voorletters (M.E.). De naam QuuxMe staat voor de ‘gekke’ vrouw die ik nu ben. In 2015 heb ik tijdens een hartoperatie een herseninfarct gekregen. De onstane hersenschade kieperde mijn leven ondersteboven. Ik vond,vind balans door het maken van kunst. Kunst vult mijn dagen met positieve energie, geeft ontspanning, verrijkt mijn leven.

Voorgeschiedenis

Ik ben geboren in 1972 in Alkmaar. Na de HAVO deed ik de opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken in Haarlem. Hierna werkte ik tot 2015 op de afdeling Nucleairegeneeskunde in het LUMC. In mijn werk maakte ik beelden (scintigrafie) en teksten (protocollen). Pas tijdens mijn revalidatie in Heliomare, startte ik met maken van composities. Ik werd geïnspireerd door een beterschapskaart (MaannachtIV) van Jan Sluijters, vol met vreemde kleuren, ik wist niet dat dat ook kon. Het raakte mij, zo gek maar toch mooi.

Opschonen

Doordat mijn hersenen minder ruis (indrukken) wegfilteren dan bij een normaal persoon, raakt mijn werkgeheugen snel vol (overprikkeling). Om ruimte te maken (op te schonen) verplaats ik een deel van deze impressies uit mijn hoofd naar papier, foto, tekst. Het creëren van composities werkt meditatief en maakt denkruimte vrij.

Delen ervaring en gevoel

Ik deel mijn composities regelmatig op instagram ( miriamkooij of kunstgek). Hier staan ook Elfjes (versjes met elf woorden) en gedichten. Een aantal van mijn teksten en foto’s is opgenomen in het boekje: “impact van intensive care” van ICCONNECT.

Miriam Emma

Miriam maakt eigen composities, in de vorm van poëzie, fotografie, een tekening, sleutelkunst en meer. Ze heeft haar eigen Atelier aan huis. Een minicursus ontspanningstekenen? Maak zelf lijnen en kleur, ik zorg voor inspiratie, papier en stiften.

Workshop

Foto van mijn schaduw op een boom, gemaakt in direct negatief

* Kuuks bn. Komisch, vreemd, zonderling.