QuuxMe is een samenstelling van het Westfriese kuuks* en mijn voorletters (M.E.). De naam QuuxMe staat voor de ‘gekke’ vrouw die ik nu ben. In 2015 heb ik tijdens een hartoperatie een herseninfarct gekregen. De onstane hersenschade kieperde mijn leven ondersteboven. Ik vond,vind balans door het maken van kunst. Kunst vult mijn dagen met positieve energie, geeft ontspanning, verrijkt mijn sociale contacten.

Biografie

Ik ben geboren in 1972 in Alkmaar. Na de HAVO deed ik de HBO-opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken in Haarlem. Hierna werkte ik tot 2015 op de afdeling Nucleiaregeneeskunde in het LUMC. In mijn werk maakte ik beelden (scintigrafie) en teksten (protocollen). Pas tijdens mijn revalidatie in Heliomare, starte ik met maken van composities. Ik werd geïnspireerd door een beterschapskaart;(MaannachtIV) van Jan Sluijters, vol met felle rare kleuren, ik wist niet dat dat ook kon. Het raakte mij, zo gek maar toch mooi.

Filter leeg maken

Doordat mijn hersenen minder ruis (indrukken) wegfilteren dan bij een normaal persoon, raakt mijn werkgeheugen snel vol (overprikkeling). Mijn composities creëren ruimte door het overbrengen van indrukken, uit mijn hoofd naar papier, foto, tekst, zodat er meer denkruimte (=levensruimte) voor mij ontstaat.

Delen ervaring en gevoel

Ik deel mijn composities regelmatig op instagram. Hier zijn onder de naam kunstgek o.a. Elfjes (versje met elf woorden) van mijn hand te lezen. Op deze website staan ook een aantal door mij geschreven teksten. Een aantal van mijn teksten en foto’s is opgenomen in het boekje: “impact van intensive care” van ICCONNECT,

Miriam Emma

Foto van mijn schaduw op een boom, gemaakt in direct negatief

* Kuuks bn. Komisch, vreemd, zonderling.